"Ce mai faci tu, cel mai iubit dintre pământeni?"

Winter whisper

Draga mea Iarnă,

Îţi încep această scrisoare destul de târziu, ce-i drept, dar abia acum ţi-ai intrat în drepturi, şi am zis că acum sigur o vei primi. Mă bucur că ai venit. Deşi m-ai surprins cu o răceală destul de urâtă, şi cu oboseala instalată în vene, îs fericită că eşti aici, şi ţi-ai întins haina albă peste tot orăşelul meu natal.

 

Mă bucur că, ai ajuns acum, în apropierea sărbătorilor, care se îndreaptă cu paşi repezi, în timp ce zilele zboară precum fulgii tăi mici, unici şi albi. Am totuşi o veste bună pentru tine. Anul acesta, nu mă voi mai bucura singură de minunile tale. Am un Prieten, pe care-l iubesc mult, şi care mă ajută să te apreciez la adevărata-ţi valoare. Îmi aduce la cunoştiinţă faptul că ai venit, în fiecare zi când ieşim împreună…admirăm fulgii, plănuim să ne dăm cu sania, să patinăm, să facem un om de zăpadă…alea alea… şi ne facem planuri pentru Crăciunul şi Noul An pe care le porţi cu tine, an de an, de la începutul timpului.

De altfel, am şi câteva prietene de suflet, care sunt aici iarna asta. Nu le scriu numele, pentru că se ştiu ele destul de bine…şi le ştii şi tu. Cu ele, anul acesta, vom profita la maxim de bogăţiile tale. Râdem pe străzi, pierdem vremea în magazine să ne încălzim (asta pentru că eşti al naibii de friguroasă!), şi ne distrăm la fiecare concert şi pe fiecare colindă.

Atâta timp cât vei găzdui tu oraşul, vreau să te anunţ că s-ar putea să auzi nişte sunete destul de enervante, care nu se vor lega unele de celelalte. Poate că sigur îţi apare un mare semn de întrebare aşa deasupra capului. Ei bine, voiesc să iau lecţii de chitară…pentru că mă inspiri. Şi nu doar tu. Şi El, cel de care ţi-am scris mai sus, mă îndeamnă să fac asta. Pentru că, are aşa un talent mirific, încât salivez aproape de fiecare dată când pune mâna pe chitară (metaforic, bineînţeles!).

Ca să închei, îţi zic: bine ai venit! Mă bucur să te văd, şi aş vrea să-ţi mulţumesc că mi-ai oferit câteva persoane superbe lângă mine. Şi mai ales pentru El…eh. Sper să nu te strici, şi să ne mai aduci ceva fulgi de zăpadă pe care să-i împrăştii pe trotuarele anoste!

Cu multă dragoste,
Arlechina

One response

  1. Roxana

    Sa vedem cum se va comporta iarna,pana cand va ninge si cat 😛

    decembrie 13, 2010 la 22:01

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s