"Ce mai faci tu, cel mai iubit dintre pământeni?"

Enigma unui suflet…

Toată lumea îmi spune să zâmbesc, că nu am niciun motiv să sufăr. Nu am parte de greutăţi, am aproape orice-mi doresc. Dar nu pot zâmbi deloc. Dar nimeni nu înţelege că nu sunt fericită. Sunt foarte nefericită…nici nu mai ştiu ce înseamnă să fii fericit. Nu am mai fost fericită cu adevărat, de multă vreme. Uneori, chiar îmi lipseşte sentimentul acela … de „fericire”. Nu ştiu … să fiu pur şi simplu fericită că … trăiesc? Neah, nu pot fii fericită. Nu am motive să fiu fericită. Părinţii mei nu mă înţeleg de loc, prieteni nu prea am … aşa că rămân eu cu durerea mea nespusă. Oricum, ştiu că nimeni nu m-ar înţelege, aşa că, din acest motiv scriu aceste rânduri aici.

Sunt nefericită, şi sătulă de tot. Aş vrea şi eu să fiu înţeleasă uneori … trăiesc într-o lume paralelă, pentru că asta nu este de mine. Ştiu că locul meu nu este aici. Eu cred că am ajuns aici din greşală. Locul meu ar fi … oriunde altundeva, alături de oameni care mă înţeleg.
Toată viaţa mea am fost marginalizată. Dar, toată lumea ia în derâdăre acest lucru, zicând că era din vina mea. Ce vină am eu că sunt altfel decât restul? Că am un suflet de neînţeles, că nu pot să înţeleg ce e aşa de fascinant să umblii pe tocuri sau să te fâţâi prin faţa unor cretini…şi ar mai fii şi altele pe care nu le înţeleg.

Uneori, cred că eu urmez o cale. Dar ce cale, nu ştiu. Calea Înţelepciunii, eventual … hmpf. Ciudat, dar noh, aşa sunt eu. O ciudată, o fiinţă imprevizibilă, extremistă, şi de neînţeles. O fiinţă nonconformistă, căreia-i curge sloiuri de gheaţă-n vene, un suflet apostat … mă poţi schimba? Nu prea cred.

P.S.: am scris chestia asta de mult timp…şi mi s-a părut OK să o postez pe blog. O văd mai mult ca pe o elucubraţie…

6 responses

 1. Perioadele de genu’ trec, totul e efemer in viata si toti spunem la un moment dat ca nimeni nu ne intelege, bla , bla, prostii…suntem doar pesimisti fara margini … mie cel mai des mi se intampla asta dupa ce beau … da’ trece a doua sau a treia zi :).
  L.

  decembrie 24, 2009 la 14:00

  • Da…suntem, ştii tu…în faza aia de adolescenţă, când ne simţim ca nişte viermi striviţi :))

   decembrie 24, 2009 la 20:32

 2. teatimeandsmokes

  get a hobby, read a book, incearca sa te bucuri pt simplul fapt k esti intreaga fizic si psihic….some people have real problems dar prin asta nu vreau sa spun ca ceea ce simti tu nu e important..it’s very important…just try to find e meaning for things in loc sa te uiti hipnotic catre drobul de sare. te citesc de mult timp si nu esti genul de om pe care sa nu-l duca capul…but really now…find something to do inainte ca filosofeala sa te deprime…
  Craciun fericit kidokule!

  decembrie 24, 2009 la 20:27

  • Awww…mersi. Ştii, chiar citesc…doar că zilele astea am lăsat-o baltă, că n-am prea avut când. Oricum, bine zici, degteaba. Trebuie să mă bucur pt simplu fapt că sunt întreagă, încă. Şi … mulţumesc că mă citeşti :).
   Crăciun fericit şi ţie! >:D<
   Apropo…chiar îmi lipseşte blog-ul tău 😦

   decembrie 24, 2009 la 20:33

 3. teatimeandsmokes

  >:D<

  decembrie 24, 2009 la 20:42

 4. cookie

  ma ajuta si pe mn cineva?am o problema de aproape o viata de cand m-am mutat intr-un oras mai mik unde lumea este foarte rea si nu isi vede de viata lor ci se okupa sa barfeasca pe altii.eu aproape k nu ies din kasa k sa nu le dau motive sa ma barfeasca in skimb toti ma stiu de cea mai mare curva,una kiar profesionista.imi afecteaza relatiile k prietenii si iubitul.nush ce sa mai fac
  nu ma pot izola de tot.nu vreau sa fiu k ei sa imi irosesc viata.inka nu ma pot muta k nu am terminat scoala.ma gandesc sa parasesc tara o perioada si sa merg la sora meadar mi-e teama k nu se va termina

  martie 22, 2010 la 23:38

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s