"Ce mai faci tu, cel mai iubit dintre pământeni?"

You laugh because I’m different. I laugh because you are all the same.

It__s_different_by_jellybearsProbabil ca mulţi avem problema asta. Ne aflăm într-un colectiv, de exemplu într-o clasă, şi…să zicem că avem o părere diferită faţă de un lucru. Şi atunci, toată lumea te face ciudat şi râde de tine. Urăsc chestia asta. Ce dacă am o altă părere faţă de un lucru? Părerea aceea mă face ciudată?

Eu am avut problema asta, încă din primii ani de şcoală. Nu mă puteam înţelege cu fetele, doar cu băieţii … aşa că m-am mutat. Primul an, la noua şcoală a fost plăcut. Adică, toată lumea era prieten cu toată lumea (era prin clasa a 3-a), dar în următorul an au început să apară grupurile, şi tot aşa.

În gimnaziu, prin clasa a 6-a, toată lumea râdea de mine. Tocmai citisem Stăpânul Inelelor, şi eram mega-hiper-extra-mare fană, şi scriam peste tot iniţialele LotR, sau Legolas, sau mai ştiu ce. Şi scumpiilor mei colegi, li se părea foarte amuzant (a se percepe ironia subtilă din cuvântul „scump”). Şi mă durea. Mă durea foarte tare. Plângeam des, mă răneau uşor. Pentru că, nu-mi plăcea ca cineva să aibă treabă cu ce-mi place mie.

În anul următor, n-a fost chiar aşa dureros, dar nici plăcut. Am trecut, destul de greu aş putea zice, dar am trecut. În clasa a 8-a, în schimb, am început să impun respect. Nu-şi mai permiteau să râdă de mine, pentru că-mi dezvoltasem simţul cinismului.

Şi plus, eram şi de altă religie…şi colegii mei de altfel (n-ai cu cine dom’le), mă făceau satanistă. Ce are satanismul cu arianismul, domnule? NIMIC în comun. Dar deh, eu eram satanistă. Nu mă deranja sincer, pentru că impusesem în sfârşit respect. Dar … n-a ţinut prea mult plăcerea asta…

În clasa a 9-a … a fost ciudat. A fost bine, până am cam descoperit ce am prin clasă. Iar, a fost problema cu religia…eh. Nu mai eram satanistă, dar eram ciudată. Cea mai ciudată…dar eram şi ţinta bârfelor şi intrigelor. Asta este, aş putea zice. Poate mi-am făcut-o cu mâna mea, dar nu-mi prea păsa.

Dar ceea ce m-a scos din sărite, a fost faptul că, un bun prieten de-al meu, mi-a aruncat asta-n faţă. N-a făcut-o din răutate, ştiu. Voia să mă facă să fiu prietenă cu toată lumea, deşi el mă accepta exact cum sunt…doar că, ceilalţi prieteni ai lui … egh … îi puneau condiţia să nu mai umble cu mine, or smtg like that. Nu mai ţin minte exact. M-a deranjat, pentru că voiam să fiu acceptată pentru ceea ce sunt, nu pentru ceea ce nu sunt. Dar… a doua zi, i-a părut rău. Eh…

Oricum, am rămas la renumele de ciudată. Probabil din cauză că nu pot să accept părerile altora. Cam aiurea, ştiu. O ţin doar pe a mea, şi uneori chiar pot fi enervantăăăă. Foarte enervantă. Puţini ştiu.

Îmi place gândul să fiu diferită. E chiar plăcut, însă … dacă depăşeşti condiţia umană, eşti marginalizat…dar sunt alţi oameni diferiţi care se pot împăca şi cu alţi oameni. Pfu … ciudat.

7 responses

 1. dontreallyknow

  Esti catalogata ciudata ori pt ca nu esti inteleasa ori pt ca nu vrea cineva sa te inteleaga. Grupul care te marginalizeaza e ca si mucosul care se crede Hercule pt ca unchiuso tocmai o iesit din pushcarie. Un individ te exculde din grup pt ca il sustine restul grupului iar asta ii cea mai buna posibilitate sa te simti bine ca ti se da dreptate cu tot ca nu esti inteligent. Daca ciudata esti!!! ciudata ramai, macar esti unica in felul tau si FUCK THE REST. Cat despre prezenta ta in grup e ca si negru printre albi, istetzu intre proshti sau lupu intre oi, lasa i sa rada mey, tot oi raman :)))))). Peace :*!

  iulie 26, 2009 la 00:47

  • Arişa

   aw…mersi, mersi :* . u’re soo sweet 🙂 >:D<

   iulie 26, 2009 la 23:50

 2. teatimeandsmokes

  gataaa domnisoara..am mai citit eu din posturile tale dar asta e outrageous…te bag la blogroll :))))) adica esti prima persoana ce-mi intra in blogroll 😀

  iulie 26, 2009 la 23:47

  • Arişa

   ce onoare pe mine ;;). multumesc, multumesc ;;). sa-mi dai si mie link-ul blogului tau :). Am tot vrut sa ti-l cer 😐 .

   iulie 26, 2009 la 23:49

 3. PhoenixSoul

  Oof, Arry, iar mi-au dat lacrimile. Stii…niciun om nu poate intelege asa ceva daca nu a trecut prin astfel de lucruri.

  „Un individ te exculde din grup pt ca il sustine restul grupului…”
  Da, asa e, iti dau dreptate aici, dontreallyknow.

  decembrie 14, 2010 la 19:50

  • Oh, honey…>:D<
   Linişteşte-te, te rog…va fi bine >:D<

   decembrie 14, 2010 la 20:01

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s