"Ce mai faci tu, cel mai iubit dintre pământeni?"

B`bye my little baby.

Randunica (23)

Nu, n-am să scriu aici despre M.J…cred că prea multă lume a scris despre el…tot ce vreau să spun legat de el e: fie-ţi ţărâna uşoară. N-am fost fană, dar am crescut pe muzica ta.

Aşa…să revin la subiectul iniţial. Acum o săptămână jumătate, în familia noastră, a mai apărut un mic membru. Şi când spun mic, mă refer atât la mărime, cât şi la vârstă. Un pui de rândunică, care din cauza calamităţiilor naturale, a fost nevoit să-şi abandoneze cuibul…şi l-am găsit, şi l-am adoptat…şi i-am făcut dintr-o cutie de pantofi un nou cuib. Ne-am ataşat foarte repede de ea.

Primele zile, nu voia să deschidă gura să mănânce, aşa că i-o deschideam forţat…dar, pe urmă s-a obişnuit cu noi, şi ciripea toată ziulica. Cum nu ştiam ce e (fată sau băiat), am botezat-o Blacky…şi din aceea zi, Blacky-n sus, Blacky-n jos.

Randunica (24)

Mi-a fost ca o soră/frate. Mi-a fost dragă precum ochii din cap. Adoram să o ţin în mână, şi să vad cum se cuibăreşte. Toată familia s-a ataşat de ea, iar când azi am primit groaznica veste că s-a stins din viaţă, m-am cutremurat.

M-am simţit prost, pentru că, noaptea trecută am trecut pe lângă cutiuţa ei, şi deşi am văzut că se mişcă, n-am deschis-o să o iau în mână. Pentru ultima dată…dacă ştiam…

Deşi nu o aveam de mult timp, mi-a fost foarte dragă. Ştia mereu să ne înveselească, mai ales când mă ciupea de degete….sau când zbura, şi eu fugeam după ea să o găsesc înaintea câinelui. În ultima zi de viaţă, a fost foarte…apatică aş putea zice. Nu mai zbura, nu mai ciripea, şi nu îşi deschidea ochii. Dacă o puneam în cutie, făcea orice să iasă de acolo şi să vină la noi. Cred ca simţea răsuflarea morţii.

Am iubit rândunica asta. Şi am să o iubesc toată viaţa. Îmi reproşez că n-am avut grijă de ea. Şi nu doar eu. Şi tata. Dar asta e…măcar ne-a făcut fericiţi cât a stat printre noi. A fost, şi va fi un membru de familie, pe care nu-l vom uita niciodată.

Poate mă credeţi nebună, dar…mă ataşez foarte tare şi foarte repede de animale…şi când pleacă dintre noi, mi se rupe inima. N-am scris nimic despre ea până acum, căci voiam să scriu atunci când îşi va lua zborul, precum suratele ei. Dar nu o va mai face…nu va pleca niciodată în ţările calde…şi nu se va întoarce vara viitoare.

Să te odihneşti în pace, Blacky. Şi fie ca, acolo unde te aflii acum, să poţi zbura liniştită…şi să fie multe muşte…zău că-ţi plăceau. Noi aici, nu te vom uita niciodată…dar deja, mi-e dor de tine…R.I.P. 😦 .

Randunica (30)

11 responses

 1. ☺urban☺symphony☺

  R.I.P. 😦

  Nu stiu cat conteaza, dar dupa ce am citit articolul asta mi-au dat lacrimile … Ai scris atat de frumos despre ea incat s-a vazut clar cat de mult ai iubit-o. :((

  Sper sa fie fericita acolo unde este acum. Poate se va intalni cu hamsterul meu si se vor juca impreuna, acolo … sus.

  *hug*

  iulie 8, 2009 la 14:21

 2. Mi-e ciuda ca nu am apucat sa o cunosc :-<
  Ai scris foarte frumos.
  R.I.P Blacky

  iulie 8, 2009 la 16:50

 3. varcoder

  Superba randunica ai avut, si o sa o ai pentru totdeauna cel putin in inima ta.Foarte frumos gestul tau de a adopta randunica, si de a te atasa asa mult de ea. Super postul.

  iulie 10, 2009 la 00:17

 4. Harlequin

  Thanks guys for the support. Chiar apreciez. Si da…mereu o voi iubi…o voi purta in inima :-< …

  iulie 20, 2009 la 00:00

 5. Da Imi pare Rau Uite Mia murit si mie un hamster se vor intalni 😛 Si inca odata imi pare rau

  mai 4, 2011 la 22:02

 6. ioama

  te saluta puiul meu de randunica. 🙂 acum mananca mere si biscuiti, iar mai incolo iesim sa cautam rame 🙂

  iulie 19, 2011 la 10:48

  • Awww, mulţumesc! Să trăiască! Cât mai mult şi cât mai bine! ❤ şi matale, deasemenea.
   Superb mesaj, mulţumesc.

   iulie 22, 2011 la 03:17

 7. olguta

  salut!Da-mi te rog si mie vreo adresa ceva dea ta,am si eu un pui de rindunica si vreau sa-ti cer sfaturi.please

  august 15, 2014 la 10:26

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s