"Ce mai faci tu, cel mai iubit dintre pământeni?"

The outside world.

Trapped_by_morbidprincess08

(c)  morbidprincess08 from dA

Stăteam zilele astea, şi meditam…da. Eu. Meditam. Reflectam. W/e.  La ce? La trecerea timpului. Oh yeah …  mă gândeam mai exact la cum s-au schimbat lucrurile în doi ani de viaţă, şi cum am ajuns eu să mă schimb …

Totul începe (cel puţin de acolo încep amintirile mele), în anul 2007, când am hotărât să mai las din braţe tastatura, şi să mai schimb ecranul monitorului pe care mereu era deschis mess-ul, sau/şi fereastra unui browser, la un forum RPG. Ah…RPG-ul.

Visam şi noaptea personajele pe care le adoram, şi-mi petreceam toată ziua visând la un topic cu nuş cine, sau cu nuş care…şi îmi căutam repliciile…ah. Vremuri. Dar acum, adun doar praful de pe ceea ce odinioară numeam pasiunea mea principală. Ştiţi? RPG-ul m-a ajutat mult. Am cunoscut o mulţime de oameni, şi deasemenea am ajuns ca azi să deţin un blog. Long live RPG.

Şi, pe lângă RPG, mereu aveam în braţe câte o carte, pe care o devoram încetul cu încetul…şi uneori chiar îmi doream să o recitesc…căci tare deprimată eram când o terminam…

Dar, după ce am hotărât să cunosc lumea, să ies din…mica mea lume, unde totul era perfect, am rămas profund dezamăgită. De ce? Ei bine, eu îmi imaginam lumea altfel. Credeam ca toată lumea are o pasiune, care poate ajuta în viaţă, şi că personajele mai „colorate” erau doar subiecte de ştiri, şi de film. Dar m-am înşelat, şi m-am lovit de o realitate pe care nu o puteam accepta.

Tot timpul credeam că fiecare om are măcar un gram de inteligenţă. Foarte nepotrivit. Am întâlnit oameni…cu care nu aveam ce vorbi, sincer. Şi cred că tocmai acei oameni mi-au schimbat părerea despre lume. Ei erau cu pasiunea lor no 1 (hip-hop), şi îi denigrau pe rockeri, sau cei care ascultau alt gen de muzică…dar rockerii erau cei mai vizaţi. Pentru că sunt satanişti rockerii (cică). Of Doamne…

După ce … s-a sfârşit capitolul hip-hopperilor (wannabe), un alt capitol din viaţa mea începu. Am stat şi cu rockeri, şi nu erau satanişti, really. Şi atunci, mi-am schimbat eu în mare parte concepţia despre religie…au fost momente superbe, care, acum, când mi le amintesc, îmi lasă un gust dulce, sincer.

Iar pe urmă, am avut şi eu parte de prima iubire…şi încă ce iubire. Perfecţiunea întruchipată…tot ce am putut visa vreodată. Şi în timpul acela am avut parte de momente superbe, însă, am avut parte şi de decepţii … aşa e viaţa.

Chiar dacă eram într-o ascensiune socială, vechea mea viaţă începea să se piardă…uitam de prietenii mei vechi, uitam de forumurile, pe care le numeam „casele” mele…uitam de cei mai advăraţi, răbdători, inteligenţi şi nobili prieteni…cărţiile.

Nu am părăsit totul dintr-o dată…treptat. Şi nu-mi dădeam seama. Până ce am avut o tentativă de a scrie, şi mi-am dat seama că … nu-mi găseam cuvintele. Mi-a luat 1 an, să realizez enorma greşală pe care am făcut-o…şi anume, faptul că m-am lăsat de citit.

Degeaba poţi să fii cunoscut, daca nu cunoşti limba maternă, şi nu poţi lega două cuvinte. Degeaba eşti elogiat, dacă tu nici măcar nu ştii cine a fost da Vinci, sau alte mari personalităţi ce au marcat istoria de-a lungul timpului…degeaba.

Mi-a luat 1 an să realizez chestia asta. Şi-mi pare bine…căci…nimic nu se compară cu satisfacţia de a citi o carte, de a cunoaşte … oricum, pot să zic că e OK viaţa mea acum…dar ce este trist, este că, până acum 2 ani, eu am trăit într-un glob de sticlă, şi nu cunoşteam adevărata faţă a vieţii…credeam că totul este roz…acum, o cunosc. Cel puţin superficial…şi nu seamănă deloc cu cea din cărţi, sau din forumurile RPG …

One response

  1. jamie

    Suberb … si atat de adevarat. Ador felul tau de a scrie indiferent de ceea ce zici.
    M-ai facut sa imi amintesc iarasi de perioada de RPG. Cred ca voi scrie ceva legat strict de acea perioada. Am trecut prin acelasi lucru ca si tine, desigur, cu mici diferente considerabile.

    Ah, is good that we were here – now. *hugs her*

    iulie 5, 2009 la 12:39

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s